Hoe oud wil jij worden?

Ik ben van plan 100 te worden. In goede gezondheid. Het leven vind ik te mooi om daar minder dan 100 jaar van te genieten. En genieten doe je toch beter als je gezond bent. Naast het hebben van enig geluk weet ik wat ik wel en niet moet doen om de kans om 100 te worden in goede gezondheid te vergroten. Gezond eten en gezond leven. Aandacht hebben voor je lichaam, je geest en je geliefden en op tijd actie ondernemen als er om actie gevraagd wordt.

Natuurlijk speelt ook erfelijkheid een rol bij de vraag hou oud je wordt. Moeders geven meer van hun langlevendheid door aan hun kinderen dan vaders. Is jouw oma of moeder heel oud geworden? Dan is er een redelijke kans dat jij deze leeftijd óók kunt halen. Maar wist je dat je genen slechts voor 25% mee tellen in je kansen om 100 te worden? De overige 75% wordt bepaald door je voeding, beweging, leefstijl en alle andere keuzes en gebeurtenissen in je leven die invloed hebben op je gezondheid. Dus ook als jouw oma of moeder niet heel oud is geworden kan je veel bereiken door gezonde keuzes te maken.

Wil jij ook 100 worden? Kijk dan op deze website over hoe jij jouw lichaam kunt ondersteunen en jouw lot een klein beetje kan sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s