Rode bietjes kan je heel goed in je tuin of op balkon kweken. Ze zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Super gezond dus én erg lekker! Het leuke aan bietjes is dat je er zoveel mee kan: risotto’s, chocofudges, soepen én heerlijke salades.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
1 rode biet (gekookt)
1 kleine rode ui
2 gedroogde tomaatjes of 4 kerstomaatjes
100 gram ricotta
Handje walnoten of hazelnoten
Extra vierge olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
Snufje peper en zout
Bereiding
Rooster de pijnboompitten en walnoten of hazelnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak de walnoten grof.
Snijd de biet in dunne plakken en verdeel ze over een bord. Snijd de ui in ringen en de tomaten in stukken. Verdeel de ui en tomaten over de bietjes.
Meng de olijfolie met het citroensap, peper en zout en besprenkel over de salade. Verdeel de ricotta over de salade en werk af met de pijnboompitten en noten. Strooi er eventueel nog een beetje peper over.