Worteltaart met gember en walnoten

Af en toe (volgens de 80/20 regel) verwen ik mezelf met een zelfgebakken taart. Ik kijk wel altijd waar ik de ingrediënten kan aanpassen zodat hij net iets minder ongezond is. Voor deze taart heb ik minder suiker gebruikt en er zitten meer wortels in dan in een gebruikelijke worteltaart. Deze worteltaart met gember en walnoten is een echte herfsttaart. Hij heeft voldoende smaak waardoor een glazuurlaag niet eens nodig is. Lekker met een kop verse gemberthee!

Ingrediënten

250 g wortels (winterpeen)

200 g bloem

2 tl bakpoeder

2 tl gemalen gember of 2 el verse gember (geraspt)

snufje zout

150 g bruine basterd suiker

2 eieren

200 g boter (op kamertemperatuur)

100 g walnoten

Bereiding

Schil de wortels en rasp ze grof. Hak de walnoten fijn. Meng de bloem, het bakpoeder, de gember en het zout in een kom. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop de suiker, de eieren en de boter goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg eetlepel voor eetlepel het bloemmengsel toe en meng alles goed. Meng de wortels en de walnoten door het beslag.

Vet de taartvorm in en schep het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de taart 55 minuten in de oven. Laat de taart in de vorm, op een rooster afkoelen.