Ook deze taart verschijnt wel eens op tafel binnen de 80/20 regel. Ik heb altijd wel wat pompoen over als we er één in huis gehaald hebben. De pompoen gaar ik in parten in de oven (besprenkeld met olijfolie, 30-40 minuten op 200 graden) en gebruik ik vervolgens om puree van te maken die ik gebruik als basis voor soep, saus , of in dit geval: taart.
Ingrediënten
150 pompoenpuree
225 g zelfrijzend bakmeel
100 g boter (op kamertemperatuur)
150 g kristalsuiker
2 eieren
8 amaretti koekjes
Scheutje melk
Bereiding
Klop de boter met de suiker glad in een kom. Roer er de eieren door tot een luchtig beslag. Voeg de pompoenpuree en het bakmeel toe. Verkruimel de amaretti koekjes en meng door het beslag. Voeg een klein beetje melk toe voor een glad beslag.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taart vorm in.
Doe het beslag in de taartvorm en zet de taart 45 minuten in de oven. Laat de taart in de vorm en op een rooster afkoelen.