Bloemkool pizza-bodem

Met deze heerlijke pizza-bodem krijg je op een eenvoudige manier veel groenten binnen zonder dat je bloem nodig hebt. Zelf gemaakte pizza op zoals deze bevat minder zout, suikers en slechte vetten dan de kant-en-klaar pizza’s uit de supermarkt en zijn naar mijn mening ook nog eens veel lekkerder. Bloemkool bevat veel vezels die goed zijn voor je darmen. Net als broccoli bevat bloemkool sulforafaam wat beschermt tegen kanker en goed is voor de bloedvaten.

 

Ingrediënten

image-2017-11-06 (9)

(voor circa 2 personen)

1 kleine bloemkool

2 kleine eieren of 1 grote

Snufje zout

 

Bereiding

Was de bloemkool en rasp hem fijn in de keukenmachine. Doe de bloemkoolrasp in een magnetronschaal met deksel en zet hem 5 minuten in de magnetron op 700 watt. Doe de bloemkool in een theedoek en laat hem enigszins afkoelen. Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloemkool met het ei en een snufje zout. Verdeel het mengsel gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met de bolle kant van een lepel de bloemkool uit tot een dunne bodem. Bak de bodem ongeveer 25 minuten in de oven.

Haal uit de oven en beleg de bodem met tomatenpuree, jouw favoriete ingrediënten (bijv. champignons, paprika, tonijn, ui, olijven, mozarella) en een handje geraspte kaas. Bak hem nog 10 minuten in de oven.

image-2017-11-06 (1)