Zelf ijs maken is makkelijk en erg lekker. Met vers of diepvries fruit en een beetje siroop maak je heerlijk sorbetijs. Met een ijsmachine is het waarschijnlijk nog makkelijker maar die heb ik niet. Je kunt het ook zonder ijsmachine maken al is de kans op harde ijskristallen waar je moeilijk je ijsschep in kunt zetten groter. Dit ijs maakte ik met 2 rijpe mango’s en een citroen die ik nog had liggen. De smaak van de mango’s proef je heel goed in dit ijs.
Ingrediënten
2 rijpe mango’s
1 biologische citroen
300 ml water
2 el ahornsiroop

Bereiding
Schil de mango’s en snijd in stukjes. Zie in het filmpje onderaan deze pagina hoe je een mango makkelijk in blokjes kunt snijden. Rasp de citroen en knijp het sap eruit. Verwarm het water met de ahornsiroop totdat de siroop is opgelost. Doe de mango blokjes in de blender en voeg het citroenrasp, -sap en het stroopwater toe. Blender tot een gladde massa. Schep met een sauslepel het mengsel in kleine bakjes of in een ijsblokjesvorm en laat even afkoelen voordat je ze voor enkele uren in de vriezer zet. Haal het ijs uit de vriezer en blender ze om het ijs zacht en schepbaar te maken. Schep het ijs in bakjes en zet terug in de vriezer. Op deze manier voorkom je ijskristallen waardoor het ijs te hard wordt om te scheppen.
Laat voordat je het ijs opdient minimaal 20 minuten op temperatuur komen in de koelkast