Havermout pannenkoekjes

Ik hou van pannenkoeken. Het is leuk om ze te maken en heerlijk om te eten. Deze pannenkoekjes zijn ideaal als ontbijt maar je kunt ze natuurlijk ook meenemen voor de lunch. Je kunt ze enkele dagen bewaren in de koelkast dus je hoeft niet ’s ochtends in de keuken te staan! 🙂

Ingrediënten voor circa 3 pannenkoekjes

Havermout pannenkoeken

35 gram haver(mout)meel

1 banaan

1 ei

1 tl bakpoeder

Klein scheutje water of amandelmelk (of andere type melk)

1 tl kaneel

Snufje zout

Olijfolie om in te bakken

Bereiding

Voeg de banaan in stukjes toe aan de havermoutmeel maak fijn in de keukenmachine. Voeg het geklopte ei, het bakpoeder, kaneel en een klein beetje zout toe en meng goed in de keukenmachine.

Voeg eventueel een klein scheutje water of melk toe. Het beslag mag iets dikker blijven dan normaal pannenkoekenbeslag.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en maak kleine hoopjes van het beslag in de pan op middelhoog vuur en bak de pannenkoekjes aan beide kanten lichtbruin.

Serveer de pannenkoekjes met vers fruit en honing of ahornsiroop.