Ice tea perzik en citroen

Water en thee zijn dranken waar je de hele dag van door kunt blijven drinken. Dat kan je beter niet doen met frisdrank, vruchtensap, koffie of alcoholhoudende dranken. Die laatste drink ik wel, maar met mate. Water en thee zijn lekker maar soms heb ik zin in iets anders. Iets verfrissends met een lekker smaakje.  Je kunt fruit of kruiden toevoegen aan koud water. Maar lekker nog is zelfgemaakte ice tea. Deze ice tea is gemaakt van groene thee met munt, citroen en perzik.

 

Ingrediënten (voor 1 liter)

Ice tea perzik citroen munt

1 L water

2 zakjes groene thee

1 el honing

10 takjes munt

Halve citroen

1 perzik

 

Bereiding

Doe het water met de honing en 5 takjes munt in een pan en breng langzaam aan de kook. Roer af en toe in de pan om de honing op te lossen.

Haal de pan van het vuur en verwijder de takjes munt. Doe het water in een hittebestendige kan en laat een paar minuten afkoelen. Hang de theezakjes in de kan en laat 5 minuten trekken. Gooi de zakjes weg en laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de citroen en perzik in partjes. Houd wat citroen en munt achter voor de garnering. Voeg de citroen, perzik en takjes munt toe aan de thee. Zet de thee in de koelkast en laat helemaal koud worden.

Vul een glas met ijsblokjes en schenk de thee in het glas. Decoreer met een een blaadje munt en een partje citroen.