Bananenbrood

Bananenbrood is snel en eenvoudig te maken, met een minimaal aantal ingrediënten. Omdat de bananen van zichzelf zoet zijn, hoef je minder suiker hoeft toe te voegen dan aan cake. Dit brood bevat een klein beetje olijfolie en verder geen boter. Dit maakt het een lichte versnapering, ideaal als alternatief voor koek bij de koffie.

 

Ingrediënten

DSC_0505

225 g zelfrijzend bakmeel

100 g bruine basterdsuiker

2 eieren

theelepel kaneel

75 ml olijfolie

3 rijpe bananen

100 g walnoten

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Prak de bananen en hak de walnoten. Klop de eieren los. Voeg alle ingrediënten in een kom en meng alles met een spatel goed door elkaar. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak 60 minuten in de oven.

Laat afkoelen op een rooster

 

Tips

  • Vervang een deel van het zelfrijzend bakmeel door havervlokken voor extra vezels
  • Voor een glutenvrije variant kun je ook amandelmeel gebruiken in plaats van zelfrijzend bakmeel

DSC_0514