Worteltaart zonder suiker

Een paar keer per jaar bak ik een taart. Dat zie ik dan als een echte verwennerij. Ik ga op zoek naar hoe ik iets ongezonds toch iets gezonder kan maken. Deze worteltaart bevat extra veel vezels uit de havermout, wortels en walnoten. En er is geen suiker of tarwebloem in verwerkt. De taart smaakt heel licht zoet door de honing, ahornsiroop en natuurlijk de wortels. De walnoten bevatten gezonde vetten en belangrijke vitaminen en mineralen. Wel opletten met de Monchou. Die is vetrijk en bevat veel verzadigd vet. Lekker om van te genieten, maar niet voor elke dag! 

Ingrediënten voor de taart

worteltaart

250 g wortel, geraspt

4 kleine eieren

1 tl koekkruiden

snufje zout

2 el ahornsiroop

75 g walnoten, gehakt

50 ml walnootolie

150 g havermoutmeel

2 tl bakpoeder

Ingrediënten voor de topping

200 g Monchou

100 ml slagroom

4 el honing

Handje gehakte walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eieren luchtig. Voeg koekkruiden, zout, ahornsiroop, gehakte walnoten en de notenolie toe. Spatel het meel, bakpoeder erdoorheen. Voeg de wortel toe en meng alles goed. Doe het beslag in een taartvorm en bak 60 minuten in de oven. Laat de taart volledig afkoelen.

Klop de MonChou, slagroom en honing tot een luchtig glazuur. Strijk over de worteltaart en bestrooi de taart met de gehakte walnoten.

Worteltaart