Pizzadeeg

Zelf gemaakte pizza is lekker én gezond. De deeg die je zelf maakt bevat minder zout en pure ingrediënten. Met pizza kun je eenvoudig veel groenten eten. De bodem is het belangrijkste onderdeel van de pizza. Wanneer deze goed is hoef je alleen nog maar ingrediënten toe te voegen om je pizza te beleggen. Voor een pizza voor 2 personen kan je dit recept volgen. Zorg dat je op tijd je deeg maakt want hij moet een uurtje rijzen.

 

Ingrediënten

175 g type ’00’ bloem (voor pizzadeeg)pizza-2425444_1920

7 g gist

snufje zout

88 ml handwarm water

1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding

Doe de bloem met het gist en het zout in de keukenmachine en meng

met deeghaken. Voeg het water en de olijfolie in een straaltje toe en laat de machine 5 minuten draaien totdat er een deegbal ontstaat. Als er na 5 minuten nog geen samenhangend deeg is, voeg dan een eetlepel water toe.

Doe het deeg in een met olijfolie ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat het deeg een uur op een warme plek rijzen totdat het in volume verdubbeld is.

Je kunt het deeg uiteraard ook met de hand maken. Kneed het deeg dan minimaal 10 minuten.

Rol het deeg uit op bakpapier tot circa een halve centimeter dikte en beleg met de ingrediënten. Zet de pizza 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

 

Tips

  • Je kunt tomatenpuree met gedroogde oregano gebruiken om de bodem mee in te smeren. Tomatenpuree bevat minder vocht dan tomatensaus waardoor de bodem droog blijft.
  • Beleg je pizza bijvoorbeeld met stukjes paprika, champignons, ansjovis, olijven, kappertjes, cayennepeper en mozzarella.