Basis recepten

Pesto

Zelfgemaakte pesto; das is pas échte pesto. Zoals het hoort: met lekker veel basilicum, pijnboompitten, extra vierge olijfolie en parmezaanse kaas. Je kunt pesto in grotere hoeveelheden maken en vervolgens in porties invriezen. Zo heb je altijd wat achter de hand. Lees meer…


Tomaten saus

Deze tomatensaus is zo gemaakt en dan natuurlijk zonder de scheppen zout en suiker die je in de kant-en-klare sauzen vindt. Je kunt hem met verse tomaten maken of met tomatenblokjes uit blik. Lees meer…

Bechamel

Met een paar ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt, maak je deze bechamelsaus in een handomdraai. Goed blijven roeren is het geheim van deze heerlijke bechamel die als basis van verschillende sausen kan dienen. Lees meer…

Pizzadeeg

Dit is één van mijn favorieten. Wat is nu lekkerder dan zelfgemaakte pizza met een zelfgemaakte bodem? Hij is heel eenvoudig te maken waarbij je wel even moet plannen, het deeg heeft namelijk een uurtje nodig om te reizen. Lees meer…


Bloemkool pizza-bodem

Met deze pizzabodem is het wel heel makkelijk om je groente inname te verhogen. Je zult bijna niet geloven dat je, nadat je deze pizza op hebt, ook nog eens een halve bloemkool op hebt! Het leuke van zelfgemaakte pizza is dat je erop kunt doen wat je lekker vindt. Zo is elke pizza anders. Lees meer…


Hummus en Tahin

Hummus wordt steeds vaker gebruikt als onder andere broodbeleg. En dat is mooi want hummus is gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Voor dit recept heb je ook Tahin nodig, en ook dat kan je eenvoudig zelf maken. Lees meer…

Pindasaus

Pindasaus kan je heel makkelijk en snel maken. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten wel in huis: pindakaas, sojasaus, ketjap en sambal. Lees meer…