De omgeving en de biologie: manipulatoren van jouw leefstijl

Gezond zijn en gezond blijven is voor iedereen belangrijk. Toch zijn veel mensen niet optimaal gezond en lopen het risico op het ontwikkelen van leefstijl gerelateerde ziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Maar ook darmklachten, depressieve klachten en andere gezondheidsproblemen kunnen gevolg zijn van een voor het lichaam verkeerde voeding of leefstijl. Dat chronische ziekten steeds vaker voorkomen heeft verschillende oorzaken. Twee belangrijke zijn:

  1. Onze omgeving waarbij de gezonde keuze vaak niet de makkelijke keuze is
  2. Onze natuurlijke, lichamelijke reactie op voedsel die je doet verlangen naar suiker en vet

Het gaat dus meestal niet om slechte genen, inactiviteit of om de onbekwaamheid van mensen in het maken van voedselkeuzes. Het is onze omgeving die ons dwingt verkeerde keuzes te maken en het is ons lichaam die vraagt naar deze ongezonde keuzes. Kennis over voeding en gezondheid, ervaring in wat gezonde voeding en leefstijl voor je kan doen en waar je deze kunt ontwikkelen, en doorzettingsvermogen om voeding vóór in plaats van tegen je gezondheid te laten werken zijn voorwaarden om deze twee oorzaken van chronische ziekten de baas te blijven. Op jouw gezondheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s