De wandelaars

Het is tegen achten in de ochtend. Ik start mijn nieuwe werkdag op de fiets. In de frisheid van een vroege augustus-ochtend fiets ik langs het gooimeer. Het is windstil en het water spiegelglad. De rietvogels zingen hun vrolijke ochtendzang.

Er lopen 4 wandelaars, fietspad-breed. Korte broek, stevige schoenen en een boekje in de hand. Ze genieten net als ik van de koelte van deze ochtend, de rust, het landschap en de ontspanning van het bewegen aan het begin van een nieuwe dag. Ook zij zullen de vogels horen. Ze lopen met een flink tempo en in een ritmische pas. Het is een mooi gezicht.

Beweging

DSC_0159

Dan klinkt het schelle geluidje van mijn fietsbel. Het heeft het effect van een steen in een vijver: beweging! Het is een schokgolf die zich snel uitbreidt over het gezelschap. Totaal onverwacht. Spieren spannen zich aan, voeten worden verzet, de pas raakt verstoord. Het gewicht wordt verplaatst en een nieuwe balans wordt gevonden. Ook de armen doen mee. Het regelmatige zwaaien wordt onderbroken door de spieren die de armen alle dimensies doen op bewegen. Alles om maar niet te vallen. Het duurt even voordat ook het ritme van de laatste wandelaar verstoord raakt en dat ook zij beseft dat er iets gebeurt. Er volgt een gelijke reactie van haar lichaam.

Het is een komisch gezicht. De wandelaars moeten lachen en ik lach terug.

Wat een heerlijk begin van de dag. Morgen stap ik weer op de fiets!

Wil jij ook meer natuurlijk bewegen? Lees dan het artikel Bewegen voor tips en adviezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s