Het mysterie slaap

Slapen is belangrijk om je fit, vrolijk en energiek te voelen. Slapeloosheid leidt onder andere tot vermoeidheid (je wilt overdag het liefst slapen), concentratieproblemen, vergeetachtigheid, geïrriteerdheid en een sterke behoefte aan suikerrijke producten. Onderzoekers weten tot op de dag van vandaag nog niet goed waar de slaap nu echt zo belangrijk voor is. We brengen een groot deel van de dag slapend door; dus dat zal wel ergens goed voor zijn. Maar wat er precies gebeurt tijdens de slaap, dat is nog onduidelijk. Het blijft daarmee een boeiende mysterie. Wat we wel weten is dat langdurige slapeloosheid nadelige effecten heeft op onze gezondheid.

 

Slapen is gezond

Goed slapen is van belang voor de energiestofwisseling. Het verkleint de kans op overgewicht en obesitas. Ook helpt een goede nachtrust bij het verminderen van ontstekingsfactoren in het bloed. Hierdoor ben je beter beschermd tegen onder andere hart- en vaatziekten en diabetes. Langdurige slapeloosheid maakt het lichaam bovendien gevoeliger voor stress en het beïnvloedt gedachten: je onthoudt bij langdurige slapeloosheid negatieve gebeurtenissen beter dan positieve en dat heeft dan weer invloed op je stemming.

Lees in dit artikel meer over slapeloosheid en lees hier tips en adviezen voor een goede nachtrust.

sleeping-1159279_1920

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s