Voedings- & leefstijlbegeleiding

Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding op jouw weg naar een goede gezondheid? Heb je gezondheidsklachten, allergieën of overgevoeligheden, een verhoogd cholesterol of een verhoogde bloeddruk, of wil je een gezond gewicht bereiken of behouden?

Wat je huidige situatie en gezondheidsdoel ook is, ik help je bij het maken van de juiste keuzes en het zetten van de eerste stappen tot en met het leven van een volledig gezonde voeding en leefstijl die bij jou past. Een voeding en leefstijl die jou helpen gezonder te worden. Fitter, en energieker, met een gezond lichaam, een gezond gewicht, een gezonde ‘mind’, en gezonde bloedwaarden.

De filosofie

Ik begeleid mensen vanuit een holistische visie en betrek naast dieet-, voeding- en leefstijladviezen ook orthomoleculaire behandelprincipes. Deze aanpak is erop gericht om balansen in het lichaam te herstellen waardoor er meer energie beschikbaar komt om beter te worden en gezond te blijven. Klachten nemen af en je voelt je fitter en energieker. Een voorbeeld; door de directe verbinding tussen de darm, het immuunsysteem en het zenuwstelsel, kunnen problemen in de darm (bijvoorbeeld een verstoorde darmflora) leiden tot neerslachtige gevoelens. Bij de begeleiding van mensen met neerslachtige gevoelens let ik dus naast een gezond eet- en leefpatroon en ontspanning, ook op andere factoren zoals het microbioom van de darm en eventuele vitaminetekorten die kunnen bijdragen aan de neerslachtige gevoelens. Deze holistische aanpak betrekt meerdere facetten die met elkaar leiden tot een optimale gezondheid.

Hoe & wat

De persoonlijke begeleiding bestaat uit een intake gesprek, aangevuld met een of meerdere vervolg consulten. We kiezen voor het aantal en de frequentie van consulten die het best past bij jouw behoefte en wensen.

Gedurende het begeleidingstraject kan je vragen stellen via de mail of WhatsApp. Ik probeer je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Op vrijdag ben ik ook telefonisch bereikbaar.

Het intake gesprek

We beginnen met een eerste intake gesprek van ongeveer 60 minuten. In dit gesprek bespreken we onder andere jouw gezondheidsdoel, je eventuele gezondheidsklachten, en je huidige voeding en leefstijl. Ik geef je adviezen die passen bij jouw gezondheidsdoel en bij jou als persoon. Ook kijken we in dit gesprek hoe en waarmee ik je in de komende weken en maanden het best kan ondersteunen. We maken samen op basis van dit gesprek een behandelplan die bij jou past.

Voedingsanalyse

Om inzicht te krijgen in je huidige voeding en de mogelijkheden voor het aanpassen hiervan, is het handig om een voedingsanalyse aan te vragen. Je kunt bij je aanvraag in het formulier hieronder direct een voedingsanalyse aanvragen. Je krijgt dan 15 euro korting op de voedingsanalyse.

Je ontvangt via de mail een voedingsdagboek om je voeding over drie gemiddelde dagen bij te houden. Van dit dagboek maak ik een uitgebreide voedingskundige analyse waarbij ik onder andere let op de (herkomst van de) voedingsmiddelen die je gebruikt, de variatie, de balans en regelmaat in je eetpatroon, hoe verzadigend je voeding werkt op jouw stofwisseling en uiteraard op de hoeveelheden vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die je binnenkrijgt via jouw voeding, passend bij jouw persoonlijke behoefte. De uitkomst van deze analyse en een persoonlijk voedingsadvies ontvang je in het eerst volgende consult.

Je kunt een voedingsanalyse ook op latere momenten tijdens het begeleidingstraject aanvragen. In een vervolgconsult deel ik de uitkomst van de analyse en geef ik je het persoonlijke voedingsadvies.

Tarieven Voedings- & Leefstijlbegeleiding

Onderstaande tarieven zijn all-inclusieve (voorbereidingstijd, het opstellen van het behandelplan en het beantwoorden van korte vragen via de mail, WhatsApp of telefoon). Je krijgt dus niet te maken met onverwachte extra kosten. Eventuele voedingssupplementen zijn wel voor eigen kosten.

  • Intake gesprek inclusief behandelplan, voedingsanalyse en voedingsadvies: 95 euro
  • Intake gesprek inclusief behandelplan, zonder voedingsanalyse: 65 euro
  • Voedingsanalyse los, alleen mogelijk tijdens begeleidingstraject: 45 euro
  • Vervolg consult van 30 minuten: 40 euro
  • Vervolg consult van 60 minuten: 60 euro
  • Telefonisch of skype gesprek van circa 15 minuten: 25 euro

Kennismaken

desk-3076954_1920

Wil je eerst eens kennismaken? Dan kan je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen via onderstaand formulier. Laat je telefoonnummer via het formulier achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Aanvragen

Vul onderstaand formulier in om Voedings- & Leefstijlbegeleiding of een Kennismakingsgesprek aan te vragen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. De coachingsgesprekken vinden in principe op vrijdag plaats.

Hier vind je het privacy beleid waarin je kunt lezen welke gegevens er met welk doel verzameld worden.